mslowczowek
Dołączył: 07 Kwi 2009
Posty: 672
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Łowczówek
|
Wysłany: Czw 19:45, 25 Paź 2012 Temat postu: |
|
|
Rolada rybna
Filety rybne słono-słodkowodne (1kg)
2 jajka
papryka czerwona i zielona
natka pietruszki
trochę rodzynek
bułka tarta
zioła prowansalskie
sól i pieprz
Ryby zmielić, dodać jajka, tartą bułkę, namoczone wcześniej rodzynki, posiekaną natkę, pokrojoną w drobną kostkę paprykę, zioła, sól i pieprz do smaku. Masę rozłożyć na bawełnianej ścierce, zawinąć jak roladę i zawiązać końce ścierki aby masa nie wypłyneła w trakcie gotowania.
W 1,5 litra wody rozpuścić 2 kostki rosołowe. Roladę gotować 40 min. pod przykryciem. Po ugotowaniu wyjąć i odstawić do stężenia. podawać z sosem chrzanowym lub beszamelowym.
Dla podniesienia walorów smakowych można dodać do masy rybnej 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego, ale nie trzeba.
Pychota.
Post został pochwalony 0 razy
|
|